Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου για την απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας-ΠΑΜΕ της 27/11/2014

Δυναμική και με παλμό ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας –ΠΑΜΕ.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε από το ΠΑΜΕ Δημοσίου η Λιάνα Κορομπίλη. Στον χαιρετισμό της τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, όπως και στον ιδιωτικό τομέα να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται με τα νέα αντιλαïκά μέτρα στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις που ετοιμάζονται. Παράλληλα κατήγγειλε την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, που ήρθε στη Φωκίδα να διοργανώσει σύσκεψη τάχα για την επιτυχία της απεργίας, μία μέρα πριν την απεργία και χωρίς να ενημερωθεί κανένα πρωτοβάθμιο σωματείο του νομού. Τέτοιες πρακτικές που στηρίζονται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, σκοπό δεν έχουν την επιτυχία της απεργίας, αλλά την αποδιοργάνωσή της, στην χρησιμοποίησή της σαν επικοινωνιακό μέσο για να οδηγήσουν το κίνημα στην αγκαλιά της κυβερνητικής εναλλαγής.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, Θανάση Αγγελέτο. Στην ομιλία του τόνισε ότι η επίθεση της κυβέρνησης στην εργατική τάξη και τον λαό δεν έχει τελειωμό. Προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, διαλύεται ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, όπως φαίνεται και από την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου της Άμφισσας και του Κέντρου Υγείας στο Λιδωρίκι, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, τσακίζονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Παράλληλα εντείνεται η καταστολή. Με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που προωθείται, στην ουσία καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, αφού θα είναι πρακτικά αδύνατο να παρθεί απόφαση για απεργία, ενώ παράλληλα θεσμοθετείται το λοκ άουτ. Στα πλαίσια αυτά κατήγγειλε τις διώξεις μαθητών και πανελλαδικά αλλά και στην Ιτέα, που καλούνται να απολογηθούν σαν κατηγορούμενοι φέτος για συμμετοχή σε καταλήψεις πέρσι. Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να μην το βάλουν κάτω. Να μη μειώσουν τις απαιτήσεις τους, να μη αποδεχτούν να ζουν με ψίχουλα. Να οργανώσουν την πάλη τους κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, παρά τις ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που σκορπούν την υποταγή και τη μοιρολατρία.

Στη συνέχεια ακολούθησε συλλαλητήριο στους δρόμους της Άμφισσας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με αφορμή τα μπιλιετάκια της ύδρευσης-αποχέτευσης που καταφθάνουν στους δημότες της Ιτέας, καταγγέλλουμε τη φοροεισπρακτική πολιτική της νέας διοίκησης του Δήμου Δελφών που νωρίς-νωρίς δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Τα “καλά παιδιά”, τα δήθεν νέα κι άφθαρτα πρόσωπα, ο τάχαμου φρέσκος αέρας, δεν είναι τίποτε διαφορετικό απ’ ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις που λάβαμε, οι περισσότεροι φαίνεται να έχουμε υπέρβαση σε σχέση με την περσινή μας κατανάλωση και ο Δ. Δελφών απαιτεί την πληρωμή τους μέσα σ’ ένα μήνα, απειλώντας με διακοπή της ύδρευσης. Κάνοντας πως ξεχνά την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των δημοτών του, συμπράττει έτσι με το κράτος στην περαιτέρω αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό.

Να θυμίσουμε εδώ την πρόταση του ΚΚΕ για το νερό, το οποίο “…είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείρισή του προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο. Σ' αυτό το πλαίσιο ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης του νερού θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα ελέγχει η διαχείριση του νερού, με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών. Για να ανοίξει ο δρόμος προς αυτή τη μόνη ελπιδοφόρα διέξοδο της εργατικής εξουσίας, οι σημερινοί αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, οι αγώνες για φθηνό ποιοτικό νερό για όλους τους εργαζόμενους, για πλήρη σταθερή εργασία των εργαζόμενων στον κλάδο με διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, πρέπει να στοχεύουν στη συνολική ανατροπή της κοινοτικής πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού. Για να έχει ο αγώνας συνέχεια διάρκεια και νικηφόρα προοπτική πρέπει να προτάξει την απαίτηση να ικανοποιηθεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και όχι να επιλέξει το δήθεν «λιγότερο επώδυνο μοντέλο» εμπορευματοποίησης του νερού, να συγκεντρώνει δυνάμεις προς τον μονόδρομο ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, το δρόμο της αποδέσμευσης απ' την ΕΕ και μονομερούς διαγραφής του χρέους με εργατική λαϊκή εξουσία.

Α π α ι τ ο ύ μ ε από το Δήμο Δελφών να μην κόψει σε κανέναν που δεν μπορεί να πληρώσει το νερό. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Κ α λ ο ύ μ ε τους Ιτιώτες να σταθούν δίπλα στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και να παλέψουν για μείωση όλων των ανταποδοτικών τελών και την κατάργηση αυτών για τις όλες τις οικογένειες άνεργων, άπορων, πολυτέκνων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

27 Νοέμβρη 2014

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΗΜΟΣΙΟ στη Φωκίδα: Να ένας τρόπος για να αποδιοργανωθεί μια απεργία ενώ θα λέμε ότι την οργανώνουμε...

Σύμφωνα ανάρτηση στον ηλεκτρονικό τύπο της 25ης Νοεμβρίου, πληροφορηθήκαμε ότι μια μέρα πριν την απεργία της 27ης Νοεμβρίου ότι η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει σύσκεψη με τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων του δημοσίου με θέμα τον συντονισμό μπροστά στην επικείμενη απεργία. Στην σύσκεψη αυτή θα παραβρισκόταν και ο Αντιπρόεδρος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Μάριος Κρητικός και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (παρεμπιπτόντως το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα και κατά συνέπεια δεν μπορεί να έχει Αντιπρόεδρο).

Αναρωτιόμαστε τα εξής:

Υπάρχει ΔΣ πρωτοβάθμιου σωματείου που να συζήτησε επί της συγκεκριμένης πρόσκλησης και να αποφάσισε την συμμετοχή του;

Αν υπάρχουν τέτοια σωματεία, γιατί δεν έχουν ενημερωθεί ΟΛΑ τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού επισήμως από την ΑΔΕΔΥ; Και όταν λέμε ενημέρωση δεν εννοούμε ενημέρωση τηλεφωνικά, θα έρθει κάποιος από την ΑΔΕΔΥ να μιλήσει, έλα κι εσύ...

Πιστεύει η ΑΔΕΔΥ πραγματικά ότι με τέτοιου τύπου συσκέψεις, μια μέρα πριν την απεργία, οργανώνεται η απεργία και συμβάλλουμε στην επιτυχία της;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΔΕΔΥ πετάει τέτοια πυροτεχνήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που εξήγγειλε απεργίες το βράδυ για να πραγματοποιηθούν το επόμενο πρωί. Τέτοιες κινήσεις, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην επιτυχία της απεργίας αλλά συμβάλλουν στην απογοήτευση και στην οπισθοχώρηση. Πώς άραγε συμβάλλει μια τέτοια σύσκεψη στην επιτυχία της απεργίας, όταν διοργανώνεται μια μέρα πριν και τα ΔΣ των σωματείων δεν έχουν συζητήσει γι αυτή ( αν και εφόσον είχαν ενημερωθεί).Τέτοιες διαδικασίες εκτιμά η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ότι θα βοηθήσουν στην ανασύνταξη του κινήματος ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο και τέτοιες διαδικασίες οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα; Μήπως τελικά αυτές οι συσκέψεις καλούνται μόνο για να κάνουν μια περατζάδα τα στελέχη της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ και κυρίως των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να προετοιμάσουν τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό; Μήπως θέλουν αντί να χρησιμοποιήσουν την απεργία σαν όπλο στα χέρια των εργαζόμενων για την αντεπίθεσή τους στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να τη χρησιμοποιήσουν σαν επικοινωνιακό τρυκ;

Ας υποθέσουμε όμως ότι εγκαίρως είχαν κληθεί τα ΔΣ και η σύσκεψη. Σε ποια γραμμή πάλης θα μας καλούσε η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, με την στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παλέψουμε; Στη γραμμή αναγνώρισης του χρέους την οποία όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις πλην των δυνάμεων του ΠΑΜΕ έχουν αποδεχτεί; Στην γραμμή εξυπηρέτησης της υγιούς επιχειρηματικότητας (ωραίο όνομα για να αποκαλείς τα ίδια μονοπώλια που σήμερα τάχα δεν είναι και τόσο υγιή). Στην γραμμή στήριξης της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των μονοπωλίων που τσάκισε το εισόδημα των εργαζόμενων; Στην γραμμή της στήριξης του Ευρωμονόδρομου; Αυτή είναι η γραμμή που ακολουθεί τόσα χρόνια η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και οδήγησε τους εργαζόμενους στο να βρεθούν απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων τον καιρό της κρίσης. Αυτή είναι η γραμμή, αυτές είναι οι πρακτικές που σκοπό έχουν να οδηγήσουν το κίνημα σαν ώριμο φρούτο, στην αγκαλιά της κυβερνητικής εναλλαγής και της λογικής του μικρότερου κακού, που καταλήγει πάντα μεγαλύτερο.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτές τις λογικές Καμιά ανοχή- καμιά αναμονή σε παλιούς και νέους κυβερνητικούς σωτήρες! Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, όπως απέδειξε περίτρανα και το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη που τράνταξε την Αθήνα, με την συμμετοχή πάνω από 1025 συνδικαλιστικών οργανώσεων, πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, κόντρα στην ΕΕ και τα μονοπώλια!

Άμφισσα, 26 -11-2014

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ιτέα

Οι μέρες που λαχταρήσαμε θα ‘ρθουν!

Η Κ.Ο. Ιτέας του ΚΚΕ σε καλεί στην πολιτική εκδήλωση - ομιλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Νοέμβρη και ώρα 19:30, στο καφενείο “Πέτρα” στην παραλία της Ιτέας, με θέμα:

πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ από την κρίση
  • Σκέψου, υπάρχει εναλλακτικό μείγμα διαχείρισης στον καπιταλισμό;
  • Μπορεί μια κυβέρνηση να διαπραγματευτεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων μέσα στην ΕΕ;
  • Μπορούν τη λύση να δώσουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ και τα νέα υποκατάστατά τους;
Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη. Τώρα ισχυρό ΚΚΕ.

Για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών συμφερόντων και την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Για να κάνουμε την εργατική τάξη, το εργατικό λαϊκό κίνημα πραγματική “αξιωματική αντιπολίτευση” σήμερα, να ανοίξουμε το δρόμο για την εξουσία αύριο.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών: Για τον εθελοντισμό στο χώρο της εκπαίδευσης


Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δ. Δελφών της 12/11/2014 κατατέθηκε από το συνδυασμό μας πρόταση για εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για λήψη απόφασης όμως ο κ. Δήμαρχος την απέρριψε επειδή «είπε» δεν έχει το θέμα υπ' όψιν του.

Είναι πρόκληση και χλευασμός για τους χιλιάδες άνεργους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τη λαϊκή οικογένεια, η δημόσια τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Παιδείας ότι προτίθεται να καλύψει τα μεγάλα κενά στην εκπαίδευση, που πια η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκαλύψει, μέσω του εθελοντισμού και της τζάμπα εργασίας!

Ο εθελοντισμός που προαναγγέλλει ο αρμόδιος Υπουργός δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μέρος και συνέχεια της ίδιας πολιτικής που φέρνει τη χρόνια αδιοριστία και ανεργία των εκπαιδευτικών, τα συνεχή φίλτρα για τυχόν διορισμό και μόνιμη εργασία, το θεσμό της «αξιολόγησης». Μέτρα που δεν ήρθαν από παιδαγωγική ευαισθησία δεν έχουν στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια τη λειτουργία του σχολείου. Με τη μάσκα του εθελοντή θα διαβούν την πόρτα του σχολείου κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα, διεκδικώντας ρόλο και χώρο στο περιεχόμενο και τη λειτουργία της εκπαίδευσης, στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Χρόνια τώρα μαθητές και γονείς που ψάχνουν πότε το δάσκαλο και πότε το βιβλίο καταλήγουν να πληρώνουν από την τσέπη τους και να βάζουν πλάτη για λειτουργικά και αναλώσιμα του σχολείου. Τα τελευταία χρόνια δε, με το κλείσιμο πάνω από 1.600 σχολείων στη χώρα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη μετακίνηση των μαθητών, γονείς και μαθητές αγωνιούν για το πώς θα καταφέρουν να φθάσουν από το σπίτι στο σχολείο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που σήμερα κινητοποιεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Αυτή την πραγματικότητα πρέπει να ανατρέψει η οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας και αυτή την πάλη πρέπει να ενισχύουν και οι άνεργοι εκπαιδευτικοί.
  • Καμία συζήτηση για δήθεν εθελοντισμό και τζάμπα εργασία.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. 
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
  • Γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης τώρα.

Ιωσηφίδης Γεώργιος
Γκούνη Ελένη

Άμφισσα, 12/11/2014

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών: Τοποθέτηση για το ζήτημα των διοδίων


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Δελφών με αφορμή την πρόταση του κ. δημάρχου αλλά και του ομολόγου του της Λαμίας, τη συνεχιζόμενη συζήτηση και τις επαναλαμβανόμενες συσκέψεις, για το πρόβλημα των διοδίων, που επικεντρώνεται σε δικαστικές προσφυγές, καθώς και σε συσχετισμό της πληρωμής τους με την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου, σε διαπραγμάτευση του ποσού των διοδίων ή και του τρόπου καταβολής του και δεν έχει σαν κυρίαρχη και επικρατούσα θέση την κατάργηση όλων των διοδίων και των νόμων που τα επιβάλουν.

Σημειώνουμε:
1. Έτσι δεν εξασφαλίζεται η ουσιαστική επίλυση του προβλήματος σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Δημιουργούνται μόνο αυταπάτες και περνάει ο καιρός χωρίς να γίνεται τίποτε. Διευκολύνονται εκείνοι που θέλουν να φορέσουν τον μανδύα του αγωνιστή.

2. Η λύση του προβλήματος και η κατάργηση των διοδίων θα έρθει μέσα από την κατάργηση των Συμβάσεων Παραχώρησης, που η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλους τους θιασώτες της Ε.Ε. και της ελεύθερης οικονομίας στηρίζουν. Οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ πως πρέπει να καταργηθούν μόνο οι νόμοι παραπέμπουν απλά σε διαπραγμάτευση για το ποσόν των διοδίων, που φυσικά αποδέχεται αφού θεωρεί αποδεκτή διαδικασία της πραγματοποίηση Συμβάσεων Παραχώρησης.

3. Τα αιτήματά μας, χωρίς καμιά έκπτωση, πρέπει να αφορούν την κατάργηση όλων των διοδίων, των αποφάσεων της βουλής που τα καθορίζουν και των Συμβάσεων Παραχώρησης που τα προβλέπουν.

Δεν μπορεί λοιπόν να υπάρξει κοινό μέτωπο και ενότητα των παρατάξεων που υποστηρίζουν διαφορετικά πράγματα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί, πως, μόνο κάτω από τα αιτήματα κατάργησης όλων των διοδίων και όχι στις Συμβάσεις Παραχώρησης, μπορούν να συσπειρωθούν ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, να χτίσουν κοινό μέτωπο δράσης που φυσικά μπορεί να αγκαλιάσει και άλλα ζητήματα και να ασκήσει πιέσεις ικανές να έχουν αποτέλεσμα.

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΚΟΥΝΗ ΕΛΕΝΗ

Άμφισσα, 12/11/2014

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 3/11/2014

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς οι Σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Γκικόπουλος έθεσαν μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα ζητήματα:

Α. Αναφέρθηκαν στην έλλειψη μέτρων και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, αναφέρθηκαν στις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των τοπικών αρχών, στάθηκαν στην ανάγκη λήψης μέτρων για τον Σπερχειό, το Βοιωτικό Κηφισό, το Ληλάντιο Πεδίο, τις πόλεις της Στερεάς κ.α.

Β. Έθεσαν το ζήτημα του άμεσου ελέγχου σχολείων, νοσοκομείων, γενικότερα μαζικών χώρων και την εφαρμογή προγράμματος αντισεισμικής θωράκισης, σημειώνοντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν περιοχές της Στερεάς την προηγούμενη περίοδο στην Αταλάντη, Αμφίκλεια, Ρεγγίνη, Μεγδενίτσα και άλλες. Ζήτησαν οργανωμένη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αντισεισμική θωράκιση και την αντιπλημμυρική προστασία.

Γ. Ανέδειξαν τα προβλήματα των κρεμμυδoπαραγωγών της περιοχής, την ανάγκη επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, επανέφεραν το ζήτημα της Κωπαίδας.

Δ. Τοποθετήθηκαν στα βασικά ζητήματα της ημερήσια διάταξης. Ιδιαίτερα καυτηρίασαν της αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε για τον περιορισμό των κονδυλίων στην περιφέρεια και στους δήμους, τις μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση αναγκαίων έργων στην Περιφέρεια Στερεάς.

Σημείωσαν επίσης την καθυστέρηση στα έργα που αφορούν το αναχρονιστικό οδικό δίκτυο και καυτηρίασαν το γεγονός ότι με την αλλαγή έργων από «κωδικό» σε «κωδικό», απομακρύνεται η υλοποίηση τους. Αποκάλυψαν πως η υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό αποτελεί πολιτική εξασφάλισης κονδυλίων για την πλουτοκρατία, πολιτική που οδηγεί στην αύξηση της δανειοδότησης της περιφέρειας και των δήμων και σε χαράτσια κατά των λαϊκών οικογενειών. Επέμειναν στην αναγκαιότητα της ανάπτυξης λαϊκού διεκδικητικού κινήματος.

Ε. Αποκάλυψαν την άσφαιρη φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσαν πως ο προσανατολισμός της διεκδίκησης πόρων και υλοποίησης των αναγκαίων έργων προϋποθέτει σύγκρουση με την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής, την Ε.Ε και τα μεγάλα συμφέροντα.

ΣΤ. Κατήγγειλαν τον επικίνδυνο ρόλο της εγκληματικής, φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ζ. Αναφέρθηκαν στη στήριξη του αγώνα του λαού του Αλιβερίου ενάντια στην επικίνδυνη καύση σκουπιδιών, λήμματολάσπης κλπ που κάνει η επιχείρηση ΑΓΕΤ–LAFARGE, με μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου. Αναφέρθηκαν, επίσης στις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Αγίου Λουκά, στις αποφάσεις των μαζικών φορέων, του τοπικού συμβουλίου του χωριού και του Δήμου Κύμης–Αλιβερίου για να μην προχωρήσει η εγκατάσταση μονάδας καύσης Βιοαερίου με υγρά απόβλητα, στο χωριό Άγιος Λουκάς.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε σήμερα το κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 100.000, ένα πολυπληθές εργατικό-λαϊκό ποτάμι που πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους με τις 9 τεράστιες προσυγκεντρώσεις των κλάδων και των περιοχών που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα.

Οι περίπου 1.000 αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και μαζικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την πραγματοποίηση του σημερινού Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου με κεντρικό σύνθημα "Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα", ένωσε στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία και μετανάστες.

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που πήραν απόφαση συμμετοχής, μετέφεραν το μήνυμα του λαϊκού ξεσηκωμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ιδιαίτερα αυτούς που ταξίδεψαν από μακριά, από τα νησιά, από την Κρήτη, από τον Έβρο. Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες ανέργων που συμμετείχαν στον Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, αρνούνται να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ και δεν αποπροσανατολίστηκαν από την προπαγάνδα του νέου και παλιού κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και άλλων δυνάμεων περί "κομματικού συλλαλητηρίου" και συνέβαλαν με τις αποφάσεις και τη συμμετοχή τους στη σημερινή μεγάλη-λαϊκή συγκέντρωση.

Το σημερινό μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο είναι λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης. Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους,ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε! Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.

Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν την πάλη για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, στις 27 Νοέμβρη. Να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συσκέψεις, να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα του σημερινού συλλαλητηρίου.

Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να διεκδικήσουμε παντού αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ουσιαστική προστασία των ανέργων, καμία παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Να δυναμώσει η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!