Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΕ Δ. ΔΕΛΦΩΝ: για την πώληση των βωξιτών

Φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/4/15 ως θέμα το ζήτημα της πώλησης των βωξιτών γιατί οι εκμεταλλεύτριες εταιρείες έχουν προξενήσει ήδη κακό στην περιοχή και συνεχίζουν να προξενούν.

Ο Κυριακόπουλος, ως κατακτητής της περιοχής, πούλησε το θησαυρό της περιοχής μας που είναι λαϊκός πλούτος, σαν ήταν δικιά του περιουσία, κληρονομιά από τους παππούδες του. Ο βωξίτης πριν 80 πάνω κάτω χρόνια, με απόφαση των Γερμανών κατακτητών δόθηκε πεσκέσι σε αυτή την οικογένεια.

Οι κυβερνήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων δίνανε γη και ύδωρ, προνόμια και επιδοτήσεις για κάποιες θέσεις εργασίας σε εργάτες που παρήγαγαν αυτόν ακριβώς τον πλούτο, για να γίνει ο όμιλος της οικογένειας των Ηλιοπουλαίων ένας παγκόσμιος κολοσσός. Και βέβαια για να έχουν την εύνοια των «αφεντικών» της περιοχής. Τα σημερινά αποτελέσματα είναι 1200 λιγότερες θέσεις εργασίας, ξεκοιλιασμένα βουνά, νεκρούς και σακάτηδες εργάτες. Σε πάντρεμα με τις εκάστοτε πολιτικές, φτώχεια και ανεργία στο Νομό, ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Αυτή η καταστροφή παραγωγικής δύναμης, φυσικού πλούτου καθώς και της σημερινής κατάστασης που βιώνουν οι συμπολίτες μας εργαζόμενοι του μεταλλείου, που σε καθεστώς στενής επιτήρησης, εκφοβισμού και αβεβαιότητας που σκόπιμα καλλιεργείται από τους νέους ιδιοκτήτες της δικιάς μας περιουσίας, συνεχίζεται. Οι εργαζόμενοι του μεταλλείου είναι στην «τσίτα» για το εάν αύριο θα είναι στη δουλειά ή όχι.

Η πώληση του δικού μας βωξίτη έγινε με τη σημερινή διακυβέρνηση. Το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και που προκλητικά διατηρείται, δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να τα αλλάξει όλα. Εργασιακές σχέσεις, συμβάσεις, μισθούς. ΟΛΑ. Όσο δεν παίρνονται φιλεργατικά μέτρα και όσο διατηρούνται προνόμια για τους μεγαλοεργοδότες, τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα ασυδοσίας και «κανιβαλισμού» και στην περιοχή μας.

Σε αυτή τη δικαιολογημένη φοβία, με άμεσες επιπτώσεις σε όλη την οικονομική ζωή της περιοχής, το Δημ. Συμβούλιο πρέπει να κάνει γνωστό στον καθέναν ότι δεν θα ανεχτεί καμία μείωση θέσης εργασίας, καμία μείωση μισθών, καμία αλλαγή σύμβασης. Να πάψει ΤΩΡΑ κάθε δραστηριότητα που τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, πολλαπλασιάζει την ένταση της εργασίας και αυξάνει την παραγωγικότητα με όποιες συνέπειες για εργατικά ατυχήματα. Είτε αυτή πηγάζει από ενέργειες του εργοδότη, είτε από το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει (μείωση μισθών), είτε αυτό που επίκειται (μείωση θέσεων εργασίας)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ:

"Το δημοτικό συμβούλιο θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός στο Εργατικό Κέντρο (που μας ζήτησε την αρωγή) και θα σταθεί δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και των Σωματείων του, μαζί με το σύνολο του λαού της περιοχής καταγγέλλοντας τη συνεχή και με πολλούς τρόπους, τρομοκράτηση των εργαζομένων."

Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή ως είχε, από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ, υιοθετώντας τελικά ένα «άνευρο, ανούσιο» ψήφισμα, μακριά από το όλο κλίμα που υπάρχει στους εργαζόμενους του μεταλλείου.

Άμφισσα 29/4/2015

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ε.Κ. Φωκίδας: Ανακοίνωση για Εργατική Πρωτομαγία

Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή

Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας την Παρασκευή 1η Μάη στην πλατεία Λαού στις 10:30 π.μ.

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα.

Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Απεργιακή Συγκέντρωση της 1η Μάη στους εργάτες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους νέους και τις νέες όπου ζουν στο πετσί τους την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τίποτε θετικό-φιλολαϊκό δεν έχουν να περιμένουν από τα παζάρια των μονοπωλίων και της κυβέρνησής τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων. Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία.

Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα. Η καταστροφή, η καταλήστευση και η άγρια εκμετάλλευση των εργατών είναι οι πυλώνες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Αυτή την αλήθεια επιδιώκουν να κρύψουν με τις «πατριωτικές» κορώνες και τις εθνικιστικές φιέστες. Όποτε οι εργάτες και ο φτωχός λαός ακούν τα αφεντικά και τους ανθρώπους τους να μιλούν για πατριωτισμό πρέπει να κουμπώνονται. Αυτοί που βρίσκονται στις λίστες των τραπεζών μιλούν για πατριωτισμό σε αυτούς που βρίσκονται στις λίστες της ανεργίας! Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο «διηνεκές». Η κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος δεν διστάζει να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, των περιφερειών, των νοσοκομείων κτλ όπως έκανε πρόσφατα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Την ίδια στιγμή και αυτή η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια. Για τα συμφέροντά τους παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που ματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία.

Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Ιδιαίτερο κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουμε στους εργαζόμενους του Νοσοκομείο της Άμφισσας και των Κέντρων Υγείας του Νομού που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση, την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων Υγείας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα μεταλλεία με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση να δώσουν αποφασιστική απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας να πάρει πίσω κεκτημένα δικαιώματα χρόνων όπως το οκτάωρο.

Το ίδιο αποφασιστική απάντηση πρέπει να δώσουν και οι εργαζόμενοι στα μεγάλα σούπερ μάρκετ στις αξιώσεις των μεγαλοεργοδοτών και της κυβέρνησης για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!

Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΠΑΜΕ Δημοσίου Φωκίδας: Για εργατική Πρωτομαγιά

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΥ ΜΑΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα!

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τρεις μήνες μετά την κυβερνητική εναλλαγή η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το πώς θα κινηθεί, αφού δηλώνει ότι «θα διαχειριστεί την ακραία φτώχεια» και ότι δεν πρέπει να περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ανάκτηση των απωλειών τους. Ταυτόχρονα καταβάλλει κανονικά τις δόσεις, «εγκαίρως και στο ακέραιο» προς Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ, για ένα χρέος που δεν είναι του λαού και «προσπαθεί να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό». Έτσι βλέπουμε ότι:

•  Η δίκαιη επαναφορά των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα, δεν αφορά το σύνολο των διαθέσιμων και των απολυμένων και επιπλέον ο αριθμός των επαναπροσληφθέντων αφαιρείται από τις 15.000 προϋπολογισμένες προσλήψεις.

•  Αρνείται να ξεπαγώσει ακόμα και αυτές τις μισθολογικές ωριμάνσεις (μισθολογικά κλιμάκια), αρνείται να ικανοποιήσει ακόμα και τη χορήγηση του δώρου του Πάσχα, αλλά την ίδια στιγμή δίνει 500 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ για εξοπλιστικά.

•  Βαφτίζει την πληρωμή από το λαό των «μνημονιακών» χαρατσιών “πατριωτικό καθήκον”, ενώ διατηρεί τις προκλητικές φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.

•  Με το νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, διατηρεί όλο το προηγούμενο αυταρχικό πειθαρχικό πλαίσιο. Διατηρεί τη διάταξη ότι ένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν μπορεί να αμφισβητεί το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, «την αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας», κλπ.

•  Παγώνει την αξιολόγηση με τη μορφή που προωθήθηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για να φέρει όμως μια άλλη, κι αυτή τιμωρητική, αφού θα συνδέεται με το μισθό, την αποδοτικότητα και την υπηρεσιακή εξέλιξη.

•  Κρύβει ότι έχει αποδεχτεί και διατηρεί τη μεγάλη αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις, τη ληστεία στα ταμεία από το PSI, ενώ προωθεί «αντικίνητρα» σε κάθε πρόωρη συνταξιοδότηση, ληστεύει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, μέσω repos. Στο στόχαστρο βρίσκονται ξανά οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, η αύξηση των ορίων ηλικίας ακόμα και για παλιούς ασφαλισμένους. Η κατάσταση στην υγεία είναι τραγική, στην κυριολεξία γιατρεύεται όποιος έχει να πληρώσει.

•  Με δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε ένα μήνα, από τη μία ρυθμίζει ληξιπρόθεσμα χρέη από φορολογικές παραβάσεις (πλαστά-εικονικά τιμολόγια, μη απόδοση ΦΠΑ κ.ά.) προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών και από την άλλη, για να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών με αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Αγώνας Ρήξη Ανατροπή

Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου
1η Μάη 10:30 π.μ. στην Πλατεία Λαού στην Άμφισσα

ΠΑΜΕ Δημοσίου Φωκίδας: Για το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή υποτίθεται πως έρχεται, εκτός των άλλων, να αποκαταστήσει αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βάρος των εργαζομένων του δημοσίου.

Είναι όμως έτσι;

Αυτό από τη σκοπιά του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος διαχρονικά, ανεξάρτητα από το ποιοι ήταν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα είχε στα χέρια του την διακυβέρνηση, κρίνεται με βάση το αν ανταποκρίνεται στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αν καλύπτει τις ανάγκες τους, αν κινείται σε τροχιά στήριξης της σταθερής δουλειάς, με δικαιώματα.

Το υπ’ αριθμόν ένα αίτημα των εργατικών κινητοποιήσεων στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια ήταν αυτό για την επαναφορά όλων των απολυμένων, όλων των διαθέσιμων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με βασικό σύνθημα «όχι σε όλες τις απολύσεις», οι εργαζόμενοι στάθηκαν απέναντι σε όλες τις διαθεσιμότητες, απέναντι στην κινητικότητα, απέναντι στον εξαναγκασμό και στον εκφοβισμό, απέναντι στη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών. Εμείς τουλάχιστον δεν στεκόμασταν απέναντι στις διαθεσιμότητες-απολύσεις μόνο από την πλευρά των στενών εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και από την πλευρά της υποβάθμισης της λειτουργίας της δημοσίων υπηρεσιών.

Πως απαντάει η συγκυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο σε όλα αυτά;

•  Καταρχήν αφήνει απ’ έξω τους πιο «αδύναμους» εργαζόμενους, αυτούς που είναι με συμβάσεις για αρκετά χρόνια, αυτούς που τους είχαν όμηρους και τους εκμεταλλεύτηκαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Μιλάμε για τις 300 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που δούλευαν για 320 ευρώ για πάνω από 10 χρόνια με συμβάσεις που ανανεώνονταν κάθε μήνα ή για τους 3.500 εργαζόμενους του «Βοήθεια Στο Σπίτι», που δουλεύουν με συμβάσεις συνεχώς και ανελλιπώς για 12 περίπου χρόνια και είναι πάλι στα πρόθυρα της απόλυσης. Αφήνει απ’ έξω όλους όσους δουλεύουν χρόνια στο δημόσιο με θετικές δικαστικές αποφάσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα την απαίτηση για συνέχιση από το κράτος των ένδικων μέσων. Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών ότι τις επαναπροσλήψεις αυτών των συμβασιούχων τις απαγορεύει το Σύνταγμα αποδεικνύει τα ψέματα των υποσχέσεων που μοίραζε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι μόνο με την κυβερνητική εναλλαγή και χωρίς ανατροπή του ισχύοντος αστικού Συντάγματος και της εξουσίας των καπιταλιστών μπορείς να λύσεις το ζήτημα της σταθερής δουλειάς.

•  Τους υπόλοιπους εργαζόμενους τους διαχωρίζει και αυτούς. Επανέρχονται στις θέσεις τους, σε μεγάλο βαθμό και χωρίς να ξεκαθαρίζονται πλήρως οι προθέσεις της κυβέρνησης, εργαζόμενοι από 4 κλάδους: οι διοικητικοί των ΑΕΙ, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί. Εκτός από τους 4 αυτούς κλάδους για τους εργαζόμενους των οποίων δίνεται η δυνατότητα επαναφοράς τους με αίτηση μέσα σε δέκα μέρες, οι υπόλοιποι διαθέσιμοι και απολυμένοι εργαζόμενοι δεν θα επανέλθουν στις θέσεις τους, αλλά θα επαναπροσληφθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας στην οποία τους εντάσσει η κυβέρνηση, υπό την αίρεση των αιτημάτων-αναγκών, που θα διατυπωθούν από τους φορείς, της αξιολόγησής τους από την Τριμελή Επιτροπή και την μοριοδότηση που θα τους δοθεί. Δεν ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με τους 140 «έφεδρους» από ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ και ΙΓΜΕ, με τους 200 εργαζόμενους του ΟΣΚ που εργάζονταν με τετραετείς συμβάσεις, με τους 70 απολυμένους του ΟΣΚ που έχουν κερδίσει εφετειακές αποφάσεις εδώ και 1 χρόνο και δεν υλοποιούνται. Αφήνει στο απαράδεκτο καθεστώς της 4ωρης απασχόλησης τις 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, παρά τις από χρόνια τώρα εξαγγελίες και υποσχέσεις περί του αντιθέτου του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας έτσι πως το κόκκινο γάντι των καθαριστριών χρησιμοποιήθηκε για να ενισχύσει το φιλεργατικό του προφίλ.

•  Διατηρεί το απαράδεκτο μέτρο της κινητικότητας, την οποία προεκλογικά καταδίκαζε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σήμερα την χρειάζεται για να υπηρετήσει «την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα», χρησιμοποιώντας και «την τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ», ώστε να είναι αποτελεσματικός για την «επανεκκίνηση» της καπιταλιστικής οικονομίας. Της κινητικότητας, που σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για να ολοκληρωθεί χρειάζονται αρκετοί μήνες και θα σημάνει νέες μισθολογικές και εργασιακές περιπέτειες για όλους όσους τελικά ενταχθούν σε αυτήν. Παράλληλα η πολυδιαφημιζόμενη μονιμοποίηση των ΙΔΑΧ μετατράπηκε σε συμμετοχή στις διαδικασίες κινητικότητας. Το πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος για μία ενιαία σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, συνδέεται με την κινητικότητα την οποία, πιστή στις σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε. η συγκυβέρνηση, προωθεί για να εξοικονομήσει εκτός των άλλων και πόρους, κυρίως από το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος».

•  Επαναπροσλαμβάνει ουσιαστικά όσους χωράνε στον ψηφισμένο από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προϋπολογισμό και στις προγραμματισμένες για το 2015 προσλήψεις. Συμψηφίζει τους διαθέσιμους και απολυμένους με τις 15.000 προγραμματισμένες προσλήψεις για το 2015, αφήνοντας απ’ έξω όσους περίμεναν να διοριστούν στο δημόσιο, συντηρώντας τα τεράστια κενά σε εξειδικευμένο προσωπικό στην υγεία, στην παιδεία και διατηρώντας σε ισχύ την απαγόρευση των προσλήψεων ΥΕ και ΔΕ κατηγορίας υπαλλήλων και τον 1/5 περιορισμό για τις ΤΕ και ΠΕ κατηγορίες.

•  Συνεχίζει την πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συρρίκνωσης των δημοσίων υπηρεσιών με την τοποθέτηση των διαθέσιμων που θα επανέλθουν σε «προσωποπαγείς θέσεις», δηλαδή σε θέσεις που θα χαθούν όταν συνταξιοδοτηθούν ή γενικά αποχωρήσουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

•  Τέλος και σε σχέση με το πειθαρχικό δίκαιο, η κυβέρνηση προχωράει στην αφαίρεση συγκεκριμένων διατάξεων που αποτελούσαν αιτήματα-αιχμές των αγώνων των εργαζομένων. Επαναφέρει τη λογική του τεκμήριου της αθωότητας, τη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά αφήνει άθικτα τα αδικήματα του προηγούμενου πειθαρχικού: «άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος», «η αδικαιολόγητη μη έγκαιρη σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης», «η παράβαση της υποχρέωσης εχεμύθειας» κ.α. Προσθέτει ταυτόχρονα και νέα όπως «της μη εξυπηρέτησης των πολιτών και της μη έγκαιρης διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».

Μετά από όλα αυτά γίνεται καθαρό ότι αυτό το νομοσχέδιο κινείται μέσα στα στενά περιθώρια που αφήνουν τα ψίχουλα που περισσεύουν από την αποπληρωμή του χρέους. Οριοθετείται από ό,τι η «επανεκκίνηση» της καπιταλιστικής οικονομίας επιτρέπει να αφαιρεθεί από το «ματωμένο» πλεόνασμα, να αφαιρεθεί από την στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. Κινείται στη γραμμή του «εφικτού», αφήνοντας άθικτο τον αντεργατικό πυρήνα που χτυπά το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, το αστικό κράτος και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Σε αυτή τη λογική της ανοχής στην κυβερνητική πολιτική, του «διαπραγματευτήκαμε και αυτά μπορέσαμε», του «μικρότερου κακού», στέκεται η κριτική των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΑ) στο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης. Αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πως παίρνουν επάξια τη σκυτάλη στο ρόλο του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού από αυτούς της ΠΑΣΚΕ. Ενώ αυτοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ), με τις προτροπές τους για στήριξη της κυβέρνησης ώστε να αποτραπεί «η δεξιά πίεση στη κυβέρνηση, που δεν θέλει να γυρίσουν πίσω η απολυμένοι», συγκαλύπτουν τον αντεργατικό-αντιλαϊκό χαρακτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία διαπραγματεύεται ασθμαίνοντας για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης και των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στην Ε.Ε. και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.

Απρίλιος 2015

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Ακόμα πιο βαθιά το «χέρι» στα διαθέσιμα των δημόσιων οργανισμών.

Στον αέρα προϋπολογισμός, προγράμματα και προγραμματισμοί.


Με την υποχρεωτική δέσμευση της διαθέσιμης ρευστότητας δημόσιων φορέων, όπως νοσοκομεία, τοπική αυτοδιοίκηση, ΑΕΙ - ΤΕΙ κ.ά. συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την πρακτική του λεγόμενου «εσωτερικού δανεισμού», ενόψει και των αυξημένων υποχρεώσεών της για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους προς την πλευρά του ΔΝΤ (στις 12 Μάη, η συγκυβέρνηση θα αποπληρώσει στο ΔΝΤ ποσά ύψους 750 εκατ. ευρώ).

Η κυβερνητική απόφαση περιβάλλεται με τη μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία δημοσιεύτηκε χτες στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι η ΠΝΠ αποκτά και αναδρομική ισχύ, με ημερομηνία εφαρμογής από 17 Μάρτη, προκειμένου να «κυρωθεί» εκ των υστέρων η «εθελοντική» εκχώρηση ρευστότητας, από σειρά φορέων του δημόσιου τομέα και των «πρόθυμων» διοικήσεών τους...

Αναλυτικότερα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, προβλέπει:

-- «Κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας», οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, υποχρεούνται να εκχωρήσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να τα μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδας. Όπως ρητά αναφέρεται, το ίδιο θα ισχύσει και για τους προθεσμιακούς λογαριασμούς καταθέσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιοι φορείς, από σήμερα κιόλας, υποχρεώνονται να «σπάσουν» τις προθεσμιακές καταθέσεις τους και βέβαια να χάσουν τα υψηλότερα έσοδα που ανέμεναν από τις καταθέσεις προθεσμίας και όχι μόνο για την επόμενη περίοδο, αλλά και γι' αυτήν που είχε προηγηθεί. Από την υποχρεωτική δέσμευση εξαιρούνται μόνο τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, δηλαδή ούτε καν για τις ανάγκες μισθοδοσίας του μήνα και για τις άλλες λειτουργικές ανάγκες.

Εξάλλου, χθες εισήχθη στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών για κάθε είδους φορολογικές παραβάσεις μεγαλοεπιχειρηματιών (πλαστά και εικονικά τιμολόγια, μη απόδοση ΦΠΑ κ.ά.). Δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δείχνουν ανάγλυφα ποιους στηρίζει η συγκυβέρνηση και ποιους τσακίζει!

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δ. Δελφών θέτει από σήμερα θέμα στην πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί σε έκτατο Δημ. Συμβούλιο ΑΜΕΣΑ, (με μόνο θέμα το ζήτημα) και να καταδικάσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, εντάσσεται στους σχεδιασμούς γύρω από την έκβαση της διαπραγμάτευσης και του επώδυνου των μέτρων, που μέσω και της λειτουργίας των δήμων, θα χτυπήσουν τα ήδη περιορισμένα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Να γνωρίζει δε ο κάθε δημότης αλλά και όλος ο ελληνικός λαός ότι στους δημόσιους φορείς που θα τους κλέψουν τα διαθέσιμα, υπάγονται και τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και με αυτόν τον τρόπο δίνεται πλέον η χαριστική βολή στη δημόσια υγεία και βέβαια και στις δομές υγείας και του Δήμου μας.


Άμφισσα 21/4/2015
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κ.Ο. του ΚΚΕ: Ερώτηση στον Υπ. Υγείας για Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας Φωκίδας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και των Κέντρων Υγείας του Νομού Φωκίδας.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση έχει διαμορφωθεί τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας όσο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Φωκίδας. Η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου έχει ουσιαστικά κλείσει ενώ οι υπόλοιπες κλινικές υπολειτουργούν. Από το σύνολο των 31 προβλεπόμενων θέσεων ειδικευμένων γιατρών Νοσοκομείου είναι τοποθετημένοι σήμερα οι 23, ενώ από τις 17 προβλεπόμενες θέσεις ειδικευόμενων γιατρών είναι τοποθετημένοι σήμερα μόλις 5, οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των 40.000 κατοίκων του Νομού Φωκίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Παθολογική κλινική δεν υπάρχει ούτε ένας τοποθετημένος παθολόγος ιατρός από τις τρεις προβλεπόμενες θέσεις με βάση το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου ενώ από τις τέσσερις προβλεπόμενες θέσεις ειδικευόμενων γιατρών δεν έχει επίσης τοποθετηθεί κανένας. Όλα τα σχετικά περιστατικά που διακομίζονται είτε προωθούνται σε νοσοκομεία γειτονικών νομών είτε αντιμετωπίζονται από γιατρούς άλλων τμημάτων με αλλότριες ειδικότητες (καρδιολόγους, παιδίατρους κτλ). Το αποτέλεσμα είναι να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών ανάλογα και με τη σοβαρότητα του περιστατικού. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας τοποθετημένος ειδικευμένος γιατρός από τον Ιούλιο του 2013.

Οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις εφημερίες του νοσοκομείου. Οι μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας του Νομού προς το Νοσοκομείο της Άμφισσας όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα των εφημεριών του άλλα δημιουργούν πρόσθετα στα ίδια τα ΚΥ όπως σε αυτό της γειτονικής πόλης της Ιτέας όπου από την 1η Απριλίου δεν εφημερεύει κανένας γιατρός τις απογευματινές ώρες.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων Υγείας της χώρας από όλες τις κυβερνήσεις με μοχλό την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή τους. Η πολιτική αυτή έχει στόχο να στηριχτεί η δράση των επιχειρηματιών του κλάδου της Υγείας.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού πλήρους απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για να υπάρξει πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

Οι βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος

Γιώργος Λαμπρούλης

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ: Παμφωκικό Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Άμφισσας

Η μαζική συμμετοχή του λαού της Φωκίδας στο Παμφωκικό Συλλαλητήριο της Παρασκευής 3 Απρίλη, απέδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής για κανέναν και για το ζήτημα του Νοσοκομείου της Άμφισσας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για το σύστημα Δημόσιας Υγείας σε όλη την Ελλάδα και τα προβλήματα είναι εκρηκτικά, τόσο στην περιφέρεια όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και στον λαό που συγκεντρώθηκε για να διεκδικήσει το αυτονόητο, προκλητική ήταν η στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια εκπροσώπου της συγκυβέρνησης, κου Κωστοπαναγιώτου. Όχι μόνο δε δεσμεύτηκε για τίποτα, όχι μόνο παρουσίασε ως πανάκεια τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που προβλέπουν 4.500 χιλιάδες προσλήψεις, σταγόνα στον ωκεανό των 30.000 κενών θέσεων (25.000 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και 5.000 γιατροί), αλλά δεν κινήθηκε καν στη λογική της καμένης γης. Μια τόσο προσφιλή δικαιολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν ακολουθεί πολιτική κάλυψης των λαϊκών αναγκών, αλλά πολιτική κάλυψης των χρεών στους πιστωτές-εταίρους και ενίσχυσης της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Ο κυβερνητικός βουλευτής το μόνο που έκανε ήταν να αποδώσει τις ευθύνες για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, στους εργαζόμενους και στους γιατρούς που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Αθώωσε δηλαδή με αυτό τον τρόπο την ΕΕ, το κεφάλαιο, την πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων στέλνοντας τον λογαριασμό στον λαό. Εγκάλεσε μάλιστα τον λαό της Φωκίδας γιατί δεν ήταν εκεί να αγωνιστεί το προηγούμενο διάστημα, μάλλον κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

Στην ουσία, και αν λάβουμε υπόψη την τοποθέτησή του μια μέρα πριν στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μας είπε ότι το συλλαλητήριο καλέστηκε από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στο νοσοκομείο. Εννοούσε μήπως τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια; Κακώς τους εγκαλεί. Τα κόμματα τους στηρίζουν την ίδια πολιτική που στηρίζει και η δικιά του κυβέρνηση, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των λίγων σε βάρος των πολλών. Φάνηκε άλλωστε και από τις τοποθετήσεις τους: Και ανοχή είπαν ότι πρέπει να δοθεί στη νέα κυβέρνηση. Και απομόνωσαν το πρόβλημα του Νοσοκομείου της Άμφισσας από την γενικότερη εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας. Και στους γιατρούς και εργαζόμενους στο χώρο της υγείας έριξαν το φταίξιμο. Ενώ σαν λύση πρότειναν να αποσπαστεί κανένας γιατρός από κάποιο άλλο νοσοκομείο της χώρας για να μπαλωθεί η κατάσταση εδώ, λες και αν υπηρετούν σε άλλο νοσοκομείο οι εργαζόμενοι δεν καλύπτουν τις εκεί ανάγκες.

Όσο για την τουριστική ανάπτυξη που όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι, θα φέρει και λύση στο πρόβλημα της Υγείας, καλούμε όσους το προτείνουν να διαπιστώσουν ποιες είναι οι υπηρεσίες υγείας για τους εργαζόμενους στα τουριστικά ανεπτυγμένα νησιά της χώρας. Και φυσικά κουβέντα για Ευρωπαϊκή Ένωση, για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, για την κατεύθυνση ότι οι δημόσιες δομές Υγείας πρέπει να είναι ανταγωνιστικές ως προς τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή αν δεν είναι κερδοφόρες να κλείσουν.

Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή τόσο σε αυτή την κυβέρνηση όσο και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πρέπει να δείξει ανοχή στην πολιτική που λέει ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος και σίγουρα όχι η τύχη, όπως μας είπε ο κος Κωστοπαναγιώτου. Ούτε στα διάφορα ιδεολογήματα που ρίχνονται για να αποδώσουν στον λαό την ευθύνη της κρίσης, ώστε να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα.

Να απαιτήσει λύση στα προβλήματα των δημόσιων υγείας της Φωκίδας εδώ και τώρα!

• Προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικού όλων των κλάδων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Άμφισσας.

• Στελέχωση των Κέντρων Υγείας του Νομού με όλο το απαραίτητο προσωπικό για 24ωρη λειτουργία, καθώς και των περιφερειακών αγροτικών ιατρείων.

• Μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών (καθαρίστριες), επικουρικών, συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Να καταργηθεί κάθε μορφή επιχειρηματικής δράση στον τομέα της Υγείας.

• Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση για όλους.

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός.

Άμφισσα, Απρίλης 2015

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση

Εργατοϋπάλληλοι, νέοι - νέες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες

Όσοι πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή, μπορούν να δουν πιο καθαρά ότι τα πρώτα «έργα και ημέρες» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επαλήθευσαν τις προεκλογικές εκτιμήσει του ΚΚΕ, πως την επόμενη των εκλογών, όποιος κι αν είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης, θα είναι εδώ η ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας, οι δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι, οι απαιτήσει των μονοπωλίων.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

• Συμφώνησε στην παράταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, με τους εταίρους στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που περιλαμβάνει αυστηρή εποπτεία, δεσμεύσεις για νέα μέτρα, δημοσιονομική προσαρμογή και αξιολόγηση για την εκταμίευση των δόσεων.

• Συζητεί με τους εταίρους για τη συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, τη συνέχιση των ανατροπών στο ασφαλιστικό σύστημα και τα ταμεία, των ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μεταρρυθμίσεων της λίστας Βαρουφάκη, σε βάρος των εργαζομένων.

• Δε δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το σύνολο των αντεργατικών - αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων, που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να ματώνουν το λαό.

• Ακόμη και τα ψίχουλα, που περιείχε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε αναστέλλονται, είτε υλοποιούνται με εκπτώσεις και καλούνται οι υπόλοιποι μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι να τα πληρώσουν. Τα μέτρα προς την ακραία φτώχεια δεν αρκούν ούτε για τη στοιχειώδη ανακούφιση όσων ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση. Η ρύθμιση των οφειλών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αποσκοπεί να μαζευτούν περισσότερα χρήματα απ τα χαράτσια της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που αναγορεύεται σε «πατριωτικό καθήκον» η πληρωμή φόρων ακόμα και από όσους δεν έχουν.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι ακόμη και οι επονομαζόμενες «σκληρές» και «περήφανες» διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ έχουν πάντα αντιλαϊκό αποτέλεσμα. Η ΕΕ ήταν και παραμένει λυκοσυμμαχία και δεν πρόκειται ν’ αλλάξει.

Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τη χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής, για ένα νέο «αναπτυξιακό» μνημόνιο, σε συνθήκες που η Ελλάδα δεσμεύεται από τους ενιαίους δημοσιονομικούς στόχους και την εποπτεία από την ΕΕ και την ΕΚΤ. Συντάσσεται με τις αστικές τάξεις άλλων χώρων της Ευρώπης, για ν’ αλλάξει το μέχρι τώρα μείγμα πολιτικής και να χαλαρώσει η σφιχτή δημοσιονομική διαχείριση, που ωφέλησε κυρίως τη Γερμανία. Αυτό επιδιώκουν και οι ΗΠΑ, που από τη μια βλέπουν ανταγωνιστικά τη Γερμανία, αλλά από την άλλη δε θέλουν τη διάλυση της Ευρωζώνης, φοβούνται τη μονιμοποίηση της κρίσης και το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας.

Αυτή η διαμάχη δε γίνεται για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, ν’ αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές, αλλά για να ανοίξουν οι στρόφιγγες για κρατικούς πόρους, για να δοθεί ζεστό χρήμα που θα στηρίξει τις επενδύσεις και την κερδοφορία των μονοπωλίων, καθώς και την αποπληρωμή των δανειστών.

Κάθε κυβέρνηση της Ευρωζώνης διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλίων, που σφάζονται για το πώς θα μοιραστούν τα κέρδη και οι ζημιές από την κρίση. Μονιάζουν μόνο όταν πρόκειται να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους λαούς.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να παίξει ρόλο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στην εκστρατεία ενάντια στους «τζιχαντιστές» στη Μ. Ανατολή και στη Β. Αφρική, όπου επικρατούν οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των αγορών και των ενεργειακών δρόμων και διαμορφώνεται ένα κουβάρι επικίνδυνων εξελίξεων για το λαό, εμπλοκής σε επεμβάσεις και πολεμικές περιπέτειες. Επιδιώκει να ενισχυθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της αστικής τάξης για ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων κι ενέργειας.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις καπιταλιστικές χώρες είναι ξένη προς τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα. Κανείς εργαζόμενος, άνεργος δεν πρέπει να στρατευτεί με το ένα ή με το άλλο μείγμα αντιλαϊκής διαχείρισης. Κανείς να μην γίνει χειροκροτητής της μιας ή της άλλης κυβέρνησης, του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή!

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ-ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Η προπαγανδιστική τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρύψει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της συμφωνίας με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ. Όποια ονομασία και να δώσουν στο μνημόνιο, στην τρόικα, η ουσία δεν αλλάζει.

• Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό από τη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ;

• Ποιος θα πληρώσει τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων;

• Ποιος θα ωφεληθεί από την αλλαγή στο μίγμα διαχείρισης με νέα ισοδύναμα μέτρα, που θα έχουν «αναπτυξιακό» και όχι «υφεσιακό» χαρακτήρα;

Ο λαός θα πληρώσει για άλλη μια φορά το λογαριασμό της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, ενώ ωφελημένο θα είναι για μια ακόμη φορά το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή τη συμφωνία χειροκρότησαν θερμά η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων κι άλλες οργανώσεις του κεφαλαίου.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, η συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η εξοικονόμηση κρατικών πόρων, που θα δοθούν για τη στήριξη των επενδύσεων, είναι μέτρα που ζητά το ίδιο το κεφάλαιο για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, για να υπάρχει επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

Αν και ακόμη στρατηγικός στόχος του κεφαλαίου στην Ελλάδα παραμένει η παραμονή στην Ευρωζώνη, δυναμώνουν οι φωνές διαφόρων κέντρων του κατεστημένου για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παραμένοντας στην ΕΕ και βέβαια συνεχίζοντας τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Αυτή η επιλογή δεν αποτελεί πραγματική λύση προς όφελος του λαού, αλλά υπηρετεί τους στόχους μιας μερίδας επιχειρηματικών ομίλων, εγχώριων και ξένων, που θα έβγαιναν ωφελημένοι από μια ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη και ένα πιο υποτιμημένο νόμισμα. Συνδέεται με διεργασίες και αντιθέσεις για την αναμόρφωση της Ευρωζώνης, γενικότερα για το μοίρασμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής αγοράς.

Γι’ αυτό και ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο δίλημμα, αν θα χρεοκοπήσει με ευρώ ή δραχμή, με εσωτερική ή και εξωτερική υποτίμηση ή όποιο άλλο σενάριο ακούγεται.

Η πάλη για συνολική αποδέσμευση από την ΕΕ πάει μαζί με την πάλη για κοινωνικοποίηση του πλούτου, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, με την εργατική-λαική εξουσία.

ΛΑΪΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έγκαιρα δείξει με το πρόγραμμά του σε ποιές ράγες θα κινηθεί. Είναι οι ράγες των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Καμιά από τις μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε με τους εταίρους δε θίγει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στη χώρα μας.

Ο λαός μας έχει πείρα από το ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια για τιε δήθεν "αριστερές διαφοροποιήσεις" στο εσωτερικό τέτοιων κομμάτων.

Κανένας που προβληματίζεται, που έχει αγωνιστική πολιτική διάθεση δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα!

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας όλο και περισσότερο μια ξεκάθαρη αστική, αντεργατική πολιτική, θα χρειάζεται να την ντύνει με αριστερό-φιλολαϊκό περιτύλιγμα.

Ταυτόχρονα καλλιεργεί τον εθνικισμό και την «εθνική ομοψυχία με το κεφάλαιο», όπως απέδειξαν κι οι πρόσφατοι εορτασμοί της 25ης Μάρτη.

Είναι φανερό ότι η συγκυβέρνηση από την μια θα προχωράει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της συμφωνίας, από κοινού με τους εταίρους, ενώ από την άλλη για να χειραγωγεί συνειδήσεις θα παίρνει ορισμένα μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας που θα διασπούν την ενότητα των εργατοϋπαλλήλων με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Όσοι νιώθετε ριζοσπάστες, αριστεροί, προοδευτικοί, που έχετε πάρει μέρος στους αγώνες και που το προηγούμενο διάστημα προσχωρήσατε κι ενισχύσατε το ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα μπορείτε να δείτε πιο καθαρά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια ακόμη κυβέρνηση του κεφαλαίου που υποκλίνεται στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είναι εχθρός του λαϊκού κινήματος, θα προσπαθήσει να το συντρίψει, να το εκφυλίσει.

Όσοι καταλαβαίνουν ότι η συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ-Ευρωζώνη δεν ωφέλησε το λαό, αλλά τα μονοπώλια, μπορούν να ολοκληρώσουν το βήμα και τη σκέψη τους. Στο πρόσωπο της ΕΕ να απορρίψουν την ίδια την εξουσία του κεφαλαίου που πάει χέρι - χέρι με τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες κι οργανισμούς.

Όσοι είχαν ελπίδες για έστω ότι κάτι θετικό μπορεί να γίνει δεν πρέπει να απογοητευτούν, να οπισθοχωρήσουν αλλά να αντιδράσουν οργανωμένα, μαζικά, αποφασιστικά.

Ό,τι κερδίσουμε, θα το καταφέρουμε με δυνατό ΚΚΕ, εργατικό κίνημα και ισχυρή λαϊκή συμμαχία και όχι με ψεύτικες προσδοκίες πως κάποια κυβέρνηση «εντός των αντιλαϊκών τειχών» θα βρεθεί να δώσει κάτι καλύτερο και το οποίο τελικά δεν έρχεται ποτέ.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί για την οργάνωση της λαϊκής πάλης κι αντεπίθεσης, τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης, ανάκτησης των απωλειών, ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ήδη έχει καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Κατέθεσε προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των φτωχών λαϊκών οικογενειών από τα χρέη σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, με κούρεμα οφειλών, για δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για δωρεάν γεύμα για τους μαθητές των σχολείων.

Οι προτάσεις αυτές απορρίφθηκαν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αποδεικνύοντας τα ασφυκτικά για το λαό όρια της αστικής διακυβέρνησης.

Καμιά αποδοχή αυτής της κατάστασης! Καμία αναμονή!

Για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού απαιτείται πραγματική ρήξη. Μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και την εξουσία του κεφαλαίου. Που σημαίνει η εργατική τάξη σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου να έρθουν στην εξουσία, τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, η παραγωγή και οι κοινωνικές υπηρεσίες να σχεδιάζονται κεντρικά με κίνητρο τη λαϊκή ευημερία και με εργατικό έλεγχο. Μ’ αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί να εξασφαλιστεί η αναγκαία, προς όφελος του λαού, αποδέσμευση από όλες τιε ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συμμαχίες.

Περήφανος λαός είναι ο λαός που παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Και αυτό, ο λαός μας το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΕ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΡΗΞΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Απρίλης 2015





Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την Υγεία


Όσο και αν προσπάθησε ο Πρωθυπουργός, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, να διαφοροποιηθεί από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, τελικά δεν τα κατάφερε.

Αιτία είναι η συμφωνία με τη στρατηγική της ΕΕ και στο χώρο της υγείας, πρόνοιας και φαρμάκου.

Ο Πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του ενταφιάζει ακόμα και στα λόγια «τη δωρεάν» - δημόσια υγεία, που μέχρι πριν τις εκλογές ψέλλιζε ακόμα το κόμμα του. Ενώ με καθαρότητα υποστήριξε τους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους.

Το μόνο «δωρεάν» με την κατάργηση των 5 ευρώ, θα είναι η είσοδος στις δημόσιες μονάδες υγείας, αλλά η έξοδος απ' αυτές θα' ναι με μεγάλες πληρωμές από τους ασθενείς για σειρά εξετάσεων που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι τουλάχιστον ντροπή να υπόσχεται στους ανασφάλιστους ότι θα ‘χουν την ίδια αντιμετώπιση με τους ασφαλισμένους, δηλαδή ότι και αυτοί θα πληρώνουν «τα μαλλιά της κεφαλής τους».

Εξάλλου, αυτό το καθεστώς υπήρχε και με την προηγούμενη κυβέρνηση και το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν οι ανασφάλιστοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, μετανάστες, νέοι, γυναίκες να κάνουν εξετάσεις και να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα.

Τέλος η μεγάλη εξαγγελία της κυβέρνησης, που περίμεναν όλοι (υγειονομικοί και ασθενείς), για μαζικές προσλήψεις, αποδείχτηκε «άνθρακες ο θησαυρός». Γιατί οι 4.500 προσλήψεις ήδη ήταν προγραμματισμένες και διακηρυγμένες και από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι σταγόνα στον ωκεανό, ακόμα και για την κάλυψη των «μνημονιακών» κενών θέσεων και βέβαια απέχουν από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών για δημόσιο - δωρεάν σύστημα υγείας για το λαό. Κουβέντα δεν ακούσαμε για τις εργασιακές σχέσεις αυτού του προσωπικού που θα απασχοληθεί. Μήπως γιατί θα συνεχιστεί το καθεστώς της ελαστικής και μερικής απασχόλησης;

Τελικά «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν»!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΛΦΩΝ: ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΟΥΝ ΩΣ ΑΓΑΘΟ. ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Ο λαός της Φωκίδας βιώνει τα τελευταία χρόνια, όπως εξ άλλου ολόκληρος ο ελληνικός λαός, το τέλος της υγείας όπως την είχαμε γνωρίσει, παρ όλες τις ελλείψεις και τα τεράστια προβλήματα που υπήρχαν.

Το τέλος των Κ.Υ. της Ιτέας και του Λιδορικίου καθώς και το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Άμφισσας δημιουργούν μια τραγική κατάσταση που τα θύματα θα είμαστε εμείς, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες. Αν το αποδεχθούμε, αυτό θα συνεχισθεί με κλείσιμο και άλλων κλινικών και τελικά, με το να έχει ο νομός ένα κέντρο υγείας, (το σημερινό νοσοκομείο) και τίποτα άλλο. Ούτε ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ), ούτε αγροτικούς γιατρούς. Η υγεία θα είναι συνώνυμο του ΤΙΠΟΤΑ.

Μας λένε κάποιοι, «φταίει αυτή η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)». Κάποιοι άλλοι μας λένε «φταίει η προηγούμενη συγκυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ)». Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την τραγική κατάσταση βρεθήκαμε όχι λόγω νέας ή άπειρης κυβέρνησης, ούτε λόγο των παραφορτωμένων με αντιλαϊκά προγράμματα προηγούμενων κυβερνήσεων. Ούτε οι «αμαρτωλές» διοικήσεις φταίνε, ούτε τα μνημόνια. Από το 1994 ακόμη, περιγράφονται οι στόχοι για την υγεία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, μέσα από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, ως μηχανισμοί που πρέπει να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα σε δομές και μηχανισμούς που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Κοντολογίς να γίνουν επιχειρήσεις για να φέρνουν νέα κερδοφορία στο κεφάλαιο, πληρώνοντας (και διπλο-τριπλοπληρώνοντας) οι ασφαλισμένοι τις υπηρεσίες που έτσι ή αλλιώς έπρεπε να δινόντουσαν με κρατική φροντίδα, από τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλοι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν, που ψήφισαν αυτή την συνθήκη, απλά σήμερα την υλοποιούν. Αυτή η πολιτική εξ άλλου εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια. Και για αυτούς τούς λόγους φρόντισαν να ναυαγήσουν τα ταμεία μας.

Τι έλεγε, μέσα σε όλα τα άλλα αυτή η συνθήκη; Να περιοριστούν μέχρι να εκμηδενιστούν τα κονδύλια για κοινωνικές δαπάνες, να εκμηδενιστεί το μη μισθολογικό κόστος. Δηλ. να μην πληρώνει τίποτα το δημόσιο για την υγεία (και για παιδεία-πρόνοια), να μην πληρώνουν οι εργοδότες στα ασφαλιστικά ταμεία. Να επωμιστεί δηλαδή όλο το κόστος της υγείας του ο ίδιος ο ασφαλισμένος! Δηλαδή έχεις λεφτά - έχεις υγεία. Δεν έχεις… πας στον αγύριστο. Αυτό ακριβώς έγινε και στο φάρμακο για να πανηγυρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ότι μείωσαν τις φαρμακευτικές δαπάνες φορτώνοντας στις λαϊκές οικογένειες νέες μεγάλες συμμετοχές και έπεται και συνέχεια με το νέο φρούτο της σημερινής συγκυβέρνησης «συμμετοχή στα φάρμακα ανάλογα με τα εισοδήματα».

Μας λένε επίσης. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να λύσουμε το πρόβλημα που δεν έχει χρώμα, ούτε κόμμα!!!

Μα αυτοί που αποφασίζουν να δημιουργήσουν το πρόβλημα και χρώμα έχουν και συγκεκριμένη πολιτική. Και κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Τα συμφέροντα που εξυπηρετούν δεν έχουν σχέση με το λαό. Ίσα ίσα είναι εχθρικά με εμάς. Εμείς θέλουμε ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΖΙ. Απέναντι στους δημιουργούς των προβλημάτων και σε αυτούς που θα καρπωθούν οφέλη απ’ αυτή την κατάσταση. Αυτοί είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι του λαού.

Τώρα να αγωνιστούμε για το νοσοκομείο, για τα Κέντρα Υγείας, για τους γιατρούς σε χωριά και σε πόλεις. Αυτά που θα προτείνουν, οι λύσεις που θα δώσουν, με αποσπάσεις, με μεταθέσεις, με μεταφορές από δω και από εκεί θα είναι μπαλώματα, θα είναι το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί.

Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί και να αρκεστεί στα ψίχουλα που του πετάνε «κατόπιν ενεργειών τους». Μόνο ένα ισχυρό κίνημα, που θα συγκρούεται με τους πραγματικούς ενόχους, την ΕΕ, τα μονοπώλια μπορεί να ανακουφίσει σήμερα τον λαό και να ανοίξει τον δρόμο για μια άλλου είδους ανάπτυξη. Σε αυτή την ανάπτυξη θα ικανοποιούνται οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες στην Υγεία και δεν θα ζούμε με ψίχουλα.

Σε αυτή την ανάπτυξη έχει χώρο και το νοσοκομείο της Άμφισσας, και τα Κέντρα Υγείας, που σήμερα δικαιούμαστε και διεκδικούμε, τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία, τα δύο γηροκομεία, η ψυχιατρική μονάδα, το ΠΕΔΥ, το φάρμακο, όλα δημόσια και δωρεάν.